top of page
KLart Hem | Om oss

KL-art Living har sitt Hem i Engbergs fabrik i Hälsingland. Med vår vackra natur, djupa skogar och välbevarade hälsingegårdar har vi lång erfarenhet av materialet Trä, Kl-artliving AB ingår i Engbergs koncern, Engbergs har sedan slutet av 1800-talet ritat och byggt hus, skolor och kommersiell fastigheter runt om i Hälsingland och Härjedalen

 

KL-art Living har som huvudverksamhet att tillverka och montera moduler, vilket erbjuder en rad fördelar. Genom att använda KL-trä som byggmaterial bidrar vi till att minska klimatpåverkan och främja miljövänliga alternativ inom byggbranschen. KL-trä är ett förnybart material med låg koldioxidavtryck och har utmärkta värmelagringskapaciteter.

Genom att erbjuda moduler i KL-trä hjälper vi byggbranschen att ställa om till mer hållbara och miljövänliga alternativ. Våra moduler kan användas för olika ändamål, såsom bostäder, kontor, skolor eller andra typer av byggnader.

 1. Hållbarhet: KL-trä är tillverkat av förnybart trä och har ett lågt koldioxidavtryck. Det är en miljövänligare alternativ till traditionella byggmaterial.
   

 2.  Styrka och stabilitet: KL-trä är extremt starkt och stabilt. Det kan bära tunga laster och motstå deformation över tiden
   

 3. Brandsäkerhet: KL-trä har goda brandsäkerhetsegenskaper. Det behåller sin strukturella integritet längre än andra byggmaterial.
   

 4. Isolering: KL-trä har utmärkta värmelagningskapaciteter. Det hjälper till att hålla värmen inne och kylan ute, vilket kan leda till energibesparingar och lägre uppvärmningskostnader
   

 5. Snabb och effektiv konstruktion: KL-trämoduler kan tillverkas i fabrik och sedan snabbt monteras på plats. Detta sparar tid och minskar störningar på byggarbetsplatsen
   

 6. Estetiskt tilltalande: KL-trä ger en naturlig och varm känsla till byggnader. Det kan användas för att skapa moderna och attraktiva arkitektoniska design.

Sammanfattningsvis har KL-trä flera fördelar, inklusive hållbarhet, styrka, brandsäkerhet, isolering, snabb konstruktion och estetiskt tilltalande egenskaper.

Det är ett utmärkt val för att bygga miljövänliga och hållbara byggnader.

Fördelar med KL-trä

Skog över hälsingland
KL-träblock i genomskärning
bottom of page